bootstrap responsive templates

NIEUWS SPOT! #pasen2020

het boeiende clubblad van De Spotvogels

Nu jullie allemaal binnen zitten vanwege het corona-virus hebben jullie extra veel tijd om dit Spotlichtje van A tot Z uit te pluizen. Want voordat het virus uitbrak zijn er natuurlijk veel leuke en positieve prestaties geweest en we hopen natuurlijk dat we snel weer op de baan mogen! Veel leesplezier! 

Deze keer in NIEUWS SPOT!

corona

Mobirise

Omdat we jullie niet met nog meer corona willen ‘overvoeren’ vragen we jullie aandacht voor slechts 2 punten:

1. Via de mail houden we jullie op de hoogte over de stand van zaken voor onze badmintonclub, deze informatie is ook op de website te lezen.

2. We kunnen nu alvast melden dat het Paastoernooi vanwege het virus niet doorgaat. We houder er rekening mee dat andere activiteiten die in de planning staan ook verstoord kunnen worden.

spotweetjes

Weten jullie dat...
  • Er zich dit seizoen veel nieuwe leden zich hebben aangemeld en dat we nu op totaal 78 leden staan? Dat is 24 leden meer!
  • Het mixteam voor de tweede keer kampioen is geworden in de najaarscompetitie?
  • Er maar liefst 3 jeugdteams met de voorjaarscompetitie meedoen?
  • We dit jaar voor het eerst mee doen met de voorjaars-competitie van RCZ met 2 seniorenteams?
  • De kosten van het lidmaatschap van de Badmintonbond weliswaar verhoogd zijn, maar dat de totale afdracht ongeveer gelijk is gebleven.
  • De Algemene Ledenvergadering gepland staat voor maandag 25 mei?
  • Het toch wel een vreemd gevoel was zonder Winkelhof-manifistatie in februari?

nieuwjaarstoernooi 08/01

Mobirise

We hebben het nieuwe jaar excellent ingeluid met een knetterend Nieuwjaars toernooi. Dit keer was BC Merenwiek ook weer uitgenodigd. De opkomst was overweldigend: alle banen waren bezet en dus hebben 36 deelnemers het toernooi tot een succes gemaakt. Er zijn 4 rondes gespeeld in de klassen A en B (sterk en iets minder sterk) en er werd heftig gestreden om elk punt. Sportief en qua gezelligheid een heel geslaagde happening.
Halverwege hebben we getoost (met Jip&Janneke) op het nieuwe jaar en aan het eind hebben we de prijzen uitgereikt. In de A-klasse werd ons aller Nienke Berkhoudt (BC De Spotvogels) de winnaar terwijl in de B-klasse Gerrie van Rooijen (BC Merenwiek) de overduidelijke winnaar is geworden. Beiden gefeliciteerd en alle deelnemers bedankt voor de hele gezellige avond. Het was nog lang gezellig in Berry's bar, waar we begonnen met een
drankje aangeboden door BC Merenwiek. Zeker voor herhaling vatbaar (zowel het drankje als ook het toernooi).

Voor meer foto's zie het foto album op Facebook.

paastoernooi 

Mobirise

Woensdag 15 april zouden wij opnieuw het Paastoernooi hebben georganiseerd, echter door de coronacrisis hebben we dit moeten cancelen. Voor degene die niet weet hoe het Paastoernooi gespeeld wordt hier toch nog even de uitleg. Het is een koppeltoernooi en dat belooft heel veel goeds en plezier. Je speelt met een vaste partner die je zelf uitkiest. Dat mag iemand zijn van de Spotvogels, maar dat mag ook een willekeurige introducee zijn! Denk aan je buurman, buurvrouw, je vriendin/vriend of partner, je vader of moeder, noem maar op. Mocht je onverhoopt niemand kunnen vinden die met je kan spelen, dan kom je gewoon alleen. Wij proberen dan een gepaste speelpartner voor je te vinden. Na afloop drinken we met elkaar nog een gezellige borrel.
Ook hier geldt: hoe meer zielen hoe meer vreugd. Denk er vast aan voor het volgende seizoen! 

mixteam weer kampioen

Mobirise

Voor de 2e keer is het seniorenteam van BC de Spotvogels kampioen geworden in de competitie van Badminton Nederland. Dit keer in de 9e divisie, afdeling 11 van de najaarscompetitie in de Bondscompetitie.

Vanaf het begin van de competitie heeft niemand hier op durven hopen. We gingen zwak uit de startblokken en stonden zelfs op een bepaald moment 3e! De hele competitie leek het er op dat Dynamo Sassem of Noordwijkerhout de sterkste zouden zijn in deze afdeling. Echter in de laatste weken wist het team zich te herpakken en heeft met succes gestreden. Ze konden zich in principe geen missers permiteren, waardoor het tot aan het einde heel spannend is geweest. Behalen van het kampioenschap had het team helemaal in eigen hand tijdens de laatste wedstrijd. Niet alleen de winst kon het kampioenschap veiligstellen, maar er moest ook met een groot verschil gewonnen worden, anders zou de concurrent alsnog met het kampioenschap aan de haal gaan. Deze laatste wedstrijd werd gespeeld tegen BC Merenwiek. De overwinning werd uiteindelijk binnengehaald met 7 gewonnen tegen 1 verloren game. Klasse! Daarmee stond het team onbetwistbaar boven aan!

Mobirise

Direct na de wedstrijd zijn de kampioenen in het zonnetje gezet met een dik verdiende medaille en een lekkere reep chocolade (zie de foto). Van links naar rechts de kampioenen: Martin Woudstra, David Fliers, Albert Brinksma, Pepijn van Empelen, Tessa Schild, Hilde van Dijk en Lieke Jilleba. Op de foto ontbreekt helaas de sterspeler van dit team: Nienke Berkhoudt (maar die staat al eerder op de foto in dit Spotlichtje). 

voorjaarscompetitie

Ook dit seizoen zijn we weer gestart met de voorjaarscompetitie. Helaas is door de coronacrisis de gehele badmintoncompetitie definitief stopgezet.

Van de 3 jeugdteams hebben alleen het jongensteam en het opstapteam enkele wedstrijden gespeeld. Het mixteam heeft niet eens aan de competitie kunnen beginnen. 

Ook de senioren hebben slechts enkele wedstrijden kunnen spelen. Gelukkig staat er wel al een team klaar voor de najaarscompetitie!

fit blijven met Jelle

"Helaas is de competitie afgelast. Wat erg jammer is, want deze competitie is alleen in het voorjaar” vindt Onne. Ook Jelle is het hiermee eens en voegt eraan toe. “Het is vooral vervelend voor de kinderen die deze competitie voor het eerst doen, want de competitie is erg leerzaam.”

Alhoewel het badminton nu is afgelast, moet je ervoor zorgen dat je genoeg blijft bewegen en niet te veel eet, zodat je als het badminton weer begint je nog steeds fit bent. Daarom is hier voor iedereen een bingoworkout  om fit te blijven.

Niveau 1 2 3Challenge
Oefening:
Push up5101520+
Touwtje springen2550100150+
Sit up5101520+
Dips5101520+
Knieheffen306090120+
Burpee5101520+

• Probeer zo veel mogelijk punten te halen
• Begin makkelijk en maak het steeds iets moeilijker 
• Stop direct bij pijn 
• Ken je de oefening niet > Check Youtube 

Veel plezier!

Gebaseerd op de bingo-workout van het Stedelijk Gymnasium Leiden

goud en zilver voor Calvin

Mobirise

Op 22 en 23 februari werd in Groningen het Amor Mastertoernooi gespeeld. In het dubbeltoernooi speelde Calvin met zijn medespeler Tommy Liu (DKC). In de finale moesten de twee het opnemen tegen een koppel uit Almere dat als 2e geplaatst was. Het werd inderdaad een titanengevecht. In 3 sets moest de finale beslecht worden. Uiteindelijk moest het koppel Calvin/Tommy het hoofd buigen voor het koppel uit Almere.
In het mixtoernooi speelde Calvin niet met zijn vaste mixpartner maar met Conquesto-speelster Merel van der Kooij. In de finale moesten ze uitkomen tegen de favoriet, een koppel uit Almere. Ook hier is een derde set nodig geweest voor de winnaars Merel en Calvin. Het ongeplaatste gelegenheidskoppel veroverde de 1e plaats op de favoriet. Klasse en gefeliciteerd!

nieuwe leden

Mobirise

Wij verwelkomen de volgende nieuwe leden
Bij de jeugd
Sunny, Juny, Revathi en Sakthivel

Bij de senioren
Yanto, Gerrit, Jelmer en Patrick

Welkom allemaal en we hopen dat je het naar je zin hebt bij onze gezellige vereniging!  

ziekenboeg

Mobirise

Ernst is nog steeds herstellende van een vervelende nekblessure. Ook Arnaud is alweer een tijdje uit de running. Met hem gaat het nu weer beter. We wensen hen sterkte en hopen dat ze weer helemaal de oude gaan worden en zodra we weer mogen, ook zij weer een shuttle komen slaan.

clubkampioenschappen

Mobirise

De clubkampioenschappen werden altijd in toernooivorm als dubbel- en mixpartijen gespeeld. Maar een echte clubkampioen wil dat natuurlijk bereikt hebben in het enkelspel. David is bezig met het uitwerken van een plan om op één avond enkels te laten spelen door zowel dames als heren, waaruit een echte clubkampioen kan opstaan.
Niet iedereen houdt er van enkels te spelen, dus willen we bij voldoende animo, dezelfde avond voor díe spelers een klein toernooi organiseren zoals we dat gewend zijn. Deze nieuwe aanpak willen we in juni meteen uitproberen mits we dan in verband met het coronavirus weer kunnen en mogen sporten.
Zodra we meer weten komen we hier voor de clubkampioenschappen nog uitgebreid op terug.

badminton nederland

Mobirise

Zoals jullie weten was vorig jaar door Badminton Nederland (BNL) het idee opgevat het lidmaatschap van de leden van €10 naar €45 te verhogen. Dit hebben we als verenigingen via de afgevaardigden weten te keren. In februari zijn de nieuwe contributie-tarieven vastgesteld. De bijdrage per lid is weliswaar verhoogd naar €13 maar daar staat tegen over dat de bijdrage voor de competitie van de senioren en jeugd sterk is verlaagd. Daardoor betaalt onze vereninging, vergeleken met andere jaren, in totaal ongeveer even veel. Formeel is elke vereniging verplicht alle leden aan te melden bij de bond. Dat hebben we niet altijd gedaan omdat we er financieel niet goed voor stonden. Wij stonden daarin niet alleen. Het is bekend dat ongeveer de helft van de verenigingen die aangesloten zijn bij de bond niet alle leden aanmeldden. BNL heeft besloten steekproefsgewijs de boeken van de verenigingen hierop te controleren. Bij elke “overtreding” (= niet aangemeld lid) kan de bond tot maximaal €300 boete opleggen. Op basis van deze controles hebben we als bestuur besloten alle leden alsnog aan te melden. Dankzij het feit dat we dit seizoen zijn gegroeid kunnen we dit doen zonder een negatief resultaat te behalen.

oh ja, da's waar ook

  • Aandacht voor een goede warming-up en goede techniek is belangrijk, daarom blijven we jullie wijzen op de folder; bekijk ook de techniekvideo op onze website nog eens goed!
  • Voor de toernooien die BC de Spotvogels organiseert is het altijd toegestaan om een introducé mee te nemen om kennis te maken met badminton. Denk aan je buren, je vrienden, je collega’s of broer en zus? Ze zijn welkom. Ze mogen altijd twee keer gratis meespelen, dat weet je toch?
  • BC de Spotvogels is aangesloten bij SponsorKliks. Het principe is heel eenvoudig. Je doet een aankoop via een bij jou bekende en vertrouwde webwinkel en de club krijgt via SponsorKliks automatisch een kleine commissie over het bestelde bedrag. Via onze website kan je je aankopen doen. Het sponsordoel is al gekozen, je hoeft alleen nog maar de webwinkel te kiezen. Bijvoorbeeld: Booking.com, Coolblue, Blokker, Thuisbezorgd, BOL.com, Wehkamp, Media markt en nog veel meer. Nagenoeg alle bekende webwinkels doen hieraan mee.

agenda

Maandag 25 mei
Algemene Ledenvergadering (onder voorbehoud)
-----------------------------------------------------
Woensdag 11 juni
Karel van Winkel Clubkampioenschappen
-----------------------------------------------------
Zondag 5 juli
Laatste speeldag van het seizoen
 

Mobirise
Mobirise

Badmintonclub de Spotvogels