create your own site for free

NIEUWS SPOT! #kerst

het boeiende clubblad van De Spotvogels

Voor jullie ligt alweer de kersteditie van dit seizoen!
In de afgelopen periode is er weer veel gebeurd. Ook via de website en Facebook besteden we aandacht aan leuke weetjes en nieuwigheden. Kijk daar dus regelmatig op. 

Deze keer in NIEUWS SPOT!

spotweetjes

Weten jullie dat...
  • Het vorige seizoen is afgesloten met een spontaan end-of-season-toernooi?
  • Door 12 (!) vrijwilligers van de club een badmintonclinic is georganiseerd voor de drie basisscholen?
  • Zich in het kader van de Sportweek 4 nieuwe jeugdleden hebben aangemeld voor een proefperiode van 6 weken? Hiervan zijn er 2 lid geworden.
  • Door de promotiecampagne aan het begin van het seizoen er 6 proefleden zijn bijgekomen? Hiervan zijn er 4 lid geworden.
  • Dit seizoen voor de eerste keer een Halloweentoernooi is geweest?
  • Dit seizoen één mixteam in de bondscompetitie en één herenteam in de regiocompetitie speelt?

badmintonclinic 21/09/18

Mobirise

Ruim 191 kinderen van de drie basisscholen waren aanwezig, van groep 3 t/m 8. De Hasselbraam, Elckerlyc en de Regenboog hebben een sportieve dag gehad. Voor veel kinderen was dit de eerste kennismaking met badminton. De kinderen werden ontvangen door elf vrijwilligers. Na een interessante uitleg over badminton werden de kinderen verdeeld in groepen en deden zij verschillende oefeningen. Nadat hen verteld was dat een veren shuttle 421 km snel kan en de auto van Max Verstappen 360 km, gingen de kinderen vol enthousiasme aan de slag met het badminton. Van ladders lopen tot shuttle hoog houden; de kinderen werden goed bezig gehouden. Dankzij de samenwerking van de Spotvogels en Sportfondsen Sport Service Punt was dit een geslaagde dag.
(auteur: Andrea Wallaard)

ALV 08/10/18

Mobirise

Maandag 8 oktober is de Algemene Ledenvergadering gehouden. De jaarrekening en afsluiting van het seizoen 2017/2018 is door de kascommissie gecontroleerd en ze hebben geen onregelmatigheden gevonden in de boekhouding. Daarmee heeft het bestuur een decharge gekregen voor het gevoerde beleid. Op basis daarvan is besloten geen aanpassingen te doen in het voorgestelde beleid van dit lopende seizoen. De voorzitter is herkozen voor een periode van 3 jaren en Martin Woudstra is benoemd als bestuurslid TC (op de plaats van Ernst Iwema). De ALV heeft op een waardige manier afscheid genomen van Ernst en hem bedankt voor de diensten als bestuurslid. Wel blijft Ernst de coördinatie van de competitie van zowel jeugd als senioren op zich nemen. 

trainingen

Trainingen jeugd
Frits van Leeuwen is de nieuwe jeugdtrainer voor de zondag. Verderop stelt hij zich voor.

Trainingen senioren en oudere jeugd
Priscilla van Stenus, Calvin van Stenus, Maureen Westerkamp, John Wallaard trainen de junioren, competitiespelers en recreanten op de woensdagavond. De opkomst is goed te noemen en er wordt hard gewerkt!

competitie

De Najaarscompetitie is in volle gang en de standen tot nu toe zijn niet zo prachtig als vorig jaar. Het mixteam staat nu op de vierde plaats en het herenteam staat op de laatste plaats. Maar we houden goede hoop ook dit jaar resultaat te kunnen boeken.

halloween toernooi

Mobirise

Voor de eerste keer in haar bestaan heeft BC De Spotvogels een Halloweentoernooi georganiseerd. Deelnemers aan het toernooi werd gevraagd in gepaste, uitbundige en afschrikwekkende outfit te verschijnen en te spelen. Er was zelfs gelegenheid om door Nienke Berkhoudt een Halloweenschmink te laten aanbrengen waardoor het een nog kleuriger aanblik werd.
De opkomst was geweldig en de aanblik Halloween waardig! Het is een gezellige avond geworden waarbij ook nog serieus werd gebadmintond. Voor een enkeling was de outfit en de schmink een hindernis om kwaliteit in het spel te brengen, maar daar is niet over geklaagd. Sterker nog, het werd er nog gezelliger door. Niet alleen de speler die de meeste punten had gescoord in een lotingschema van 5 partijen, maar ook de speler met de mooiste outfit is gehuldigd. De overall-winnaar dit keer was Martin Woudstra en de winnaar van de mooiste outfit was Ronald Kluivers. Op de foto een impressie van de schminkkunsten van Nienke.
Opnieuw heeft BC De Spotvogels laten zien dat badminton een leuke, spannende maar vooral gezellige sport kan zijn. Dit staat dan ook hoog in het vaandel van de enige echte badmintonvereniging uit Leiderdorp. 

nieuwe leden

Mobirise

Wij verwelkomen de volgende nieuwe leden
Bij de jeugd
Aishu Palaniappan, Amy Kartoredjo, Sven Chan, Jordy Vegt en Ilse van Veenedaal.
Bij de senioren Willem-Jan van Velzen, Irma Schijf, Hans Nauta en Lee Nauta.
 
Allen: welkom en we hopen dat je het naar je zin hebt en veel plezier zult beleven aan deze mooie sport en deze leuke vereniging! 

ziekenboeg

Mobirise

Jammer genoeg hebben we ook te maken met een ziekenboeg. Bas Landsmeer is al geruime tijd uit de running. Ook Anna Oldenhave is na een paar keer spelen toch weer geblesseerd geraakt. We wensen beide beterschap en hopelijk zien we elkaar in het nieuwe jaar weer.

wie is de man ...

Mobirise

Wie is de man achter ons nieuwe bestuurslid Martin Woudstra
Dat is toch die lange man met dat witte shirt van een andere vereniging? Ja dat klopt, hij is waarschijnlijk een van langste mannen van de vereniging, met zijn één meter drieënnegentig. Oh jullie zijn meer benieuwd naar dat shirt... Nou die heeft hij laten maken bij zijn vorige vereniging BCB, Badminton Club Beijum. Beijum is een buitenwijk in Groningen. Hier heeft hij gewoond nadat hij zijn master Scheikundige technologie aan de Rijksuniversiteit van Groningen had behaald. Vanwege een baan in de buurt bij Jacobs kon die lekker bij al zijn vrienden in de stad blijven hangen.
De badmintonvereniging waar hij uitkwam was ook een echte gezelligheidsvereniging. Bij de derde helft op dinsdagavond of met thema feesten was hij ook een vaste klant. Toch is hij wel een beetje competitief ingesteld en vormden ze hier ook voor het eerst in jaren weer een competitie team. Hiervoor heeft hij de shirtjes ontworpen en laten maken. Deze draagt hij dus nog met een beetje trots, ook al leidt dit nog vaak tot commentaar van onze voorzitter. Wees gerust dat ding ziet er aardig versleten uit, dus dat kan nooit lang meer duren.  

Mobirise

Verder is deze man ook nog bekend als de man van Djoke Hendriks. Hij heeft haar leren kennen tijdens de studie en ten huwelijk gevraagd in Tanzania. Jaja deze man was graag op reis en dan het liefst zo ver mogelijk weg van zijn eigen balkon. Ze woonden samen in het appartement in Beijum totdat de klant (NAM) geen werk meer had voor Jacobs. Er was echter wel werk voor hem in Leiden. Na zes maanden in een appartement gezeten te hebben is er een huis gekocht in Leiderdorp. Op zoek naar een nieuwe badmintonclub ontdekte hij De Spotvogels, dat was lekker dichtbij. Hier kon hij ook competitief bezig zijn en is hij ook nog wel eens aan de bar te vinden met een biertje.

Mobirise

Misschien zijn dit tegenwoordig toch wat minder biertjes geworden, want sinds dit jaar is de man vader van baby Quinn. Deze is nu al bijna zeven maanden oud en is net als zijn vader een forse kerel. Nu heeft hij het vaste plaatje compleet: Huisje, boompje (perenboom), beestje (twee poezen). Deze man heeft echter ook een naam: Martin Woudstra. Met deze naam kan je hem aanspreken voor technische commissie vragen met betrekking tot de Spotvogels.

even voorstellen...

Mobirise

Mijn naam is Frits van Leeuwen, ik woon in Delft. In januari wordt ik 50. Samen met mijn vrouw voed ik onze kleindochter op. Als ik training geef en mijn vrouw de mogelijkheid heeft mee te gaan, mag de inmiddels 4 jarige ook met een shuttle en een racket spelen.

Mobirise

Ik begon op mijn 10e, onder leiding van mijn vader, bij de jeugd van een wijkvereniging badminton te spelen. Op mijn 18e ging ik daar bij de senioren spelen. Bij de zelfde groep kon ik al snel ook twee keer per week gaan spelen. Ik leerde alles mezelf aan. En gelukkig blijkt achteraf dat het niet eens zo slecht was. Af en toe kreeg ik wel een goede aanwijzing. Maar als jonge twintiger ging ik bij de Delftse badminton vereniging “Sweti day” spelen. Ik dacht dat ik best aardig kon spelen, maar daar bleek ik toch nog veel te moeten leren. En gelukkig weinig afleren. Ik werd wel gelijk voor de recreanten competitie gevraagd. We werden 3e en ik kreeg de smaak te pakken. Een seizoen later speelde ik met een sterker team in een lagere klasse. We werden kampioen. Daarna begon ik in een nieuw gevormd team in de 8e klasse (met Sweti day 3). Daarna een aantal jaar in het 2e en tenslotte in het 1e. We haalden de 3e klasse en het team ging uit elkaar. Één jaar mannen competitie en toen werd er een nieuw eerste team gevormd. Afgelopen jaar kon ik met mijn team wederom in de 3e klasse spelen. Helaas raakte ik geblesseerd en lijk ik daar nu bijna van hersteld te zijn. Maar dat gaat heel traag. Ik hoop in het nieuwe jaar weer in de 7e divisie mee te kunnen spelen.
Een jaar of twaalf geleden volgde ik een cursus om trainer te worden. Ik deed mijn stage bij BC Den Hoorn en bracht de club van één jeugd team naar zeven jeugd teams in vijf jaar tijd. In die zelfde periode startte ik bij Sweti day ook een jeugd groep. Daar heb ik tegenwoordig twee groepen op vrijdagavond. Ik haalde het diploma voor Badminton Trainer 1. Tegenwoordig is dat SportLeider 3 (SL3). Om de 2 jaar doe ik een bijscholing om mijn licentie te behouden. Naast het trainerschap ben ik op dit moment fulltime aan het solliciteren. Ik zoek werk binnen de ICT als werkplekbeheerder of iets in die richting. 

Mobirise

Ik leerde Maureen kennen op een jeugdtoernooi. Aan het einde van het seizoen 2017-2018 vroeg zij of ik in dit seizoen (2018-2019) training wilde geven aan de jeugd van de Spotvogels. Na een proeftraining besloot ik het te doen. Inmiddels zijn we een aantal weken verder en moet ik zeggen dat het heel leuk is om training te geven aan deze jeugd groep. Erg prettig vind ik ook de samenwerking met de begeleiders die er rondlopen. Iedere begeleider heeft er een eigen rol. Hierdoor kunnen we de groep optimaal trainen. Ik wil dit team bedanken en complimenteren met hun inzet.

oh ja, da's waar ook

  • Aandacht voor een goede warming-up en goede techniek is belangrijk, daarom blijven we jullie wijzen op de folder; bekijk ook de techniekvideo op onze website nog eens goed!
  • Voor de toernooien die BC de Spotvogels organiseert is het altijd toegestaan om een introducé mee te nemen om kennis te maken met badminton. Denk aan je buren, je vrienden, je collega’s of broer en zus? Ze zijn welkom. Ze mogen altijd twee keer gratis meespelen, dat weet je toch?
  • BC de Spotvogels is aangesloten bij SponsorKliks. Het principe is heel eenvoudig. Je doet een aankoop via een bij jou bekende en vertrouwde webwinkel en de club krijgt via SponsorKliks automatisch een kleine commissie over het bestelde bedrag. Via onze website kan je je aankopen doen. Het sponsordoel is al gekozen, je hoeft alleen nog maar de webwinkel te kiezen. Bijvoorbeeld: Booking.com, Coolblue, Blokker, Thuisbezorgd, BOL.com, Wehkamp, Media markt en nog veel meer. Nagenoeg alle bekende webwinkels doen hieraan mee.

agenda

Vrijdag 28 december
Oliebollentoernooi bij Shuttlewoude

Woensdag 2 januari 2019
Nieuwjaarstoernooi (borrel na afloop) 

Mobirise
Mobirise

Badmintonclub de Spotvogels