free website templates

NIEUWS SPOT! #pasen

het boeiende clubblad van De Spotvogels

En daar is ie dan weer de paaseditie van dit seizoen!
Sinds de afgelopen Kerst is er weer veel gebeurd. Ook via de website en Facebook besteden we aandacht aan leuke weetjes en nieuwigheden. Kijk daar dus regelmatig op. 

Deze keer in NIEUWS SPOT!

spotweetjes

Weten jullie dat...
 • Er een zeer geslaagd Nieuwjaarstoernooi in plaats van het Oliebollentoernooi is geweest?
 • Er weer een Valentijnstoernooi is geweest en dat het weer heel gezellig was?
 • Er voor de vierde keer een succesvolle Badmintonmanifestatie in het winkelcentrum Winkelhof is georganiseerd?
 • We zijn gestart met de introductietrainingen en dat zich daarvoor 7 deelnemers hebben aangemeld?
 • Er in de najaarscompetitie een mixteam in de bondscompetitie en een herenteam in de regiocompetitie heeft meegespeeld?
 • De voorjaarscompetitie van start is gegaan met een damesteam en twee jeugdteams?
 • Calvin van Stenus een triple kampioenschap in de U17 heeft behaald?
 • Op maandag 27 mei de Algemene Ledenvergadering wordt gehouden?

nieuwjaarstoernooi 02/01

Mobirise

BC De Spotvogels is het jaar 2019 met het Nieuwjaarstoernooi begonnen. Dit jaar waren deelnemers van zowel BC de Spotvogels, BC Shuttlewoude als ook van BC Merenwiek uit Leiden van de partij! De opkomst was dermate groot dat alle negen banen bezet waren en er zelfs nog mensen tijdens een wedstrijd langs de kant zaten! In de pauze werd er getoost op het nieuwe jaar met zowel alcoholische als niet-alcoholische bubbels, om daarna met nog meer inzet te spelen.
Na die pauze is er op basis van de stand een verdeling gemaakt naar A- en B-sterkte. Hierdoor kon er op eigen niveau worden gespeeld. De winnaar in de A-klasse was geen verrassing: Martijn Vonk, hij speelde als vanouds en heeft zich ook nog ingehouden. De grootste verrassing echter was de winnaar van de B-klasse, dit werd het jeugdlid Jasper van Veenendaal! Op de foto de beide trotse winnaars Jasper en Martijn.

winkelhof manifestatie 

Mobirise

Op zaterdag 9 februari organiseerden we voor de vierde keer een badmintonmanifestatie op het plein voor Sport 2000 in de Winkelhof. Dit plein was daarvoor omgetoverd in een klein badmintonveld met een stand zodat het winkelend publiek kon zien, beleven en ervaren hoe leuk de badmintonsport is.
Het evenement leverde veel nieuwsgierige blikken op van omstanders. Het winkelend publiek kon informatie krijgen over badminton in een informatiekraam. Deze kraam was extra leuk aangekleed door de materialen die waren geleverd door Badminton Nederland. Er waren leuke gadgets te verkrijgen en daar is dan ook gretig gebruik van gemaakt.

Naast de kraam was een minibadmintonveld opgesteld waar door zowel jeugdleden als senioren van de badmintonclub maar ook door voorbijgangers kon worden gespeeld. Daar is veel gebruik van gemaakt, wat het nog gezelliger maakte. De demonstraties door de betere spelers van de Spotvogels boden het winkelend publiek een werkelijk spektakel. Ook dit jaar was er een prijsvraag verbonden aan deze manifestatie. Er was een grote vaas tot de rand gevuld met shuttles en voorbijgangers mochten raden hoeveel er in de vaas zaten. Door een formulier achter te laten maakten ze een kans op de prijs: gratis deelname aan de introductietraining. Dit jaar is de prijs gewonnen door Dzanela Hulic en zij doet nu mee aan de training.
Dank aan alle vrijwilligers die hebben geholpen hier opnieuw een onvergetelijk festijn van te maken.

competitie

Mobirise

Najaarscompetitie
De najaarscompetitie is afgerond. Dit seizoen hebben we deelgenomen met zowel een mixteam in de Bondscompetitie als een herenteam in de Regiocompetitie. Het mixteam (bestaande uit Tessa Schild, Nienke Berkhoudt, Hilde van Keulen, Pepijn van Empelen, Martin Woudstra en Gunawan Kirana) is uiteindelijk knap 3e geworden. Het herenteam, bestaande uit Albert Brinksma, Ronald Kluivers, Tobias Fleur, Cor van den Bogaard en Stijn Kuiper, heeft er echt voor gevochten maar kwam niet verder dan de laatste plaats in hun poule. Veel geleerd en hard gestreden. Volgend jaar beter! 

Mobirise

Voorjaarscompetitie
De voorjaarscompetitie is bezig en dit jaar doen de senioren alleen met een vrouwenteam mee, bestaande uit Tessa (2x) Hilde en Nienke en af en toe aangevuld met Annemarineke en Lorena. Ook de jeugd doet mee met twee teams in de Regiocompetitie: een jongensteam en een mixteam. Op het moment van de publicatie van deze editie zijn de standen nog niet bekend maar daar komen we later dit seizoen op terug.

valentijnstoernooi 13/02

Mobirise

Op 13 februari is het jaarlijkse Valentijnstoernooi gespeeld. Iedereen werd gevraagd zich uitbundig te kleden. Hieraan is dit jaar minder gehoor gegeven, maar daar was het niet minder leuk om. Er is veel gelachen, hard en minder hard geslagen, soms ook nog binnen de lijnen (!) en we mogen concluderen dat het wederom een bijzonder geslaagd feest was. Dankzij de versnaperingen verzorgd door de evenementencommissie en de ‘home made’ cupcakes (meegenomen door een van de deelnemers van BC Merenwiek) is niemand met honger naar huis gegaan.
Na vijf speelrondes kon de stand opgemaakt worden: er waren nog wat hartjes en cupcakes over en nu was Martin Woudstra de sterkste in de A-klasse en Ronald Kluivers in de B-klasse. Zij gingen naar huis met een prachtige prijs: fotolijstjes in de vorm van een hart en een gigantisch blok chocolade.

triple kampioen!

Mobirise

Calvin van Stenus is triple kampioen U17 geworden in de single, dubbel en mix! In het weekend van 16 en 17 februari werden bij badmintonclub BCRS in Spijkenisse de jeugdkampioenschappen voor de regio Zuid-West gehouden. Voor de Spotvogels deed Calvin van Stenus mee in de U17 in alle onderdelen: de single, het dubbelspel en de mix. In het dubbelspel waren Calvin en zijn partner, Tommy Liu, de grote favorieten voor de titel. Ook voor het gemengd dubbel was Calvin samen met zijn partner, Claudia Huster, als eerste geplaatst.
In het enkelspel was Calvin van de drie favorieten als tweede geplaatst. Toch stond de uitkomst van tevoren verre van vast. In de finale trof Calvin een oude bekende. Calvin heeft in het enkelspel nog nooit een wedstrijd van deze tegenstander verloren. In 3 sets wist Calvin uiteindelijk te winnen en daarmee de wedstrijd en de derde titel. 

introductietraining

De introductietraining is in volle gang, op 20 februari zijn we  gestart met 7 introductieleden/proefleden. Getraind door John Wallaard zien we dat het enthousiasme groeit. Deelnemers zijn dit jaar Joeri en Willem van Benten, Sandra Tegelaar, Martin Bavelaar, Dzanela Hulic, Hans Keesenberg en Ilse Disseldorp. Welkom! We wensen jullie heel veel plezier en bij deze zijn jullie uitgenodigd voor het voorjaarstoernooi van 17 april!

nieuwe leden

Mobirise

Wij verwelkomen de volgende nieuwe leden bij de jeugd:
Felix Dietz, Cas Donders en Akshaay Swaminathan,

welkom en we hopen dat jullie het naar je zin hebben en veel plezier beleven aan deze mooie sport en onze leuke vereniging! 

Mobirise

Wie is Felix Dietz?

Hallo ik ben Felix, ik ben 14 jaar. Ik zit op het Vlietland college.
Mijn hobby's zijn gamen, youtube kijken en knutselen.
Mijn favoriete sport is natuurlijk badminton en mijn lievelings eten is pizza.
Ik zit op badminton omdat ik er veel lol in heb. Daarom vind ik competitie niks voor mij.
Dus ik blijf liever op recreatief niveau spelen. 

ziekenboeg

Mobirise

Jammer genoeg hebben we nog steeds te maken met een ziekenboeg. Bas Landsmeer is al geruime tijd uit de running. Daar is Ernst Iwema met een ernstige (nek)blessure bij gekomen. We wensen beiden beterschap en hopelijk zien we elkaar snel weer!

algemene ledenvergadering

Mobirise

Maandag 27 mei om 19:30 uur wordt de Algemene Ledenvergadering weer gehouden in de Does. Tijdens deze ALV staan een paar belangrijke zaken op de agenda:

1. Vertrek van Frank Linder na een mensenleven als secretaris. We hebben als bestuur gelukkig een goede opvolger (Irma Schijf) weten te vinden die we zullen voordragen aan de ALV.

2. Verwachte uitputting van de begroting van dit seizoen. Dit jaar hebben we te maken met een overwacht hoge stijging van de kosten voor de zaalhuur. Behalve de normale prijsindexering is ook de BTW van 6% naar 9% gestegen. Ondanks deze tegenvaller hebben we een goed jaar gehad door flinke ledengroei en zuinig omspringen met de uitgaven. Dit betekent dat we in plaats van een begroot negatief resultaat dit seizoen mogelijk zelfs positief gaan afsluiten.

3. Begroting voor het seizoen 2019/2020 wordt voorgelegd en als bestuur zullen we een onderbouwing geven van mogelijke verhogingen en eventuele andere maatregelen in het beleidsplan 2019/2020. Dit plan staat op de agenda van de ALV ter vaststelling. 

de vrouw achter ...

Mobirise

Ik ben Irma Schijf. Ik ben 46 jaar en ik woon heel fijn in Leiderdorp met mijn zoon Quinten (15) sinds augustus 2017. Ik werk sinds 2002 voor de Nationale Politie als burger. Op dit moment voltijds als leidinggevende in Zoetermeer bij het Centrum voor Biometrie (vingerafdrukken en gelaatsherkenning).
Ik ben gek op dieren, daarom heb ik een labradoodle (Floortje) een zwerfhond uit
Roemenië (Sky), een kater (Rembrandt), een haan en drie kippen (Tandori, Hawai, Sate, Siam) en twee konijnen (nog naamloos). Doordat mijn zoon de leeftijd heeft dat een oppas niet meer nodig is, wilde ik het sporten in de avond weer oppakken. Ik heb
bewust voor badminton gekozen. Het leek mij minder blessure gevoelig, minder saai en minder solistisch als diverse andere sporten. En ik merkte na een proefles dat je zelf de intensiviteit kunt bepalen en dat de leden erg aardig en gezellig waren. Naast lid ga ik mij nu ook als secretaris verbinden aan de club.

oh ja, da's waar ook

 • Aandacht voor een goede warming-up en goede techniek is belangrijk, daarom blijven we jullie wijzen op de folder; bekijk ook de techniekvideo op onze website nog eens goed!
 • Voor de toernooien die BC de Spotvogels organiseert is het altijd toegestaan om een introducé mee te nemen om kennis te maken met badminton. Denk aan je buren, je vrienden, je collega’s of broer en zus? Ze zijn welkom. Ze mogen altijd twee keer gratis meespelen, dat weet je toch?
 • BC de Spotvogels is aangesloten bij SponsorKliks. Het principe is heel eenvoudig. Je doet een aankoop via een bij jou bekende en vertrouwde webwinkel en de club krijgt via SponsorKliks automatisch een kleine commissie over het bestelde bedrag. Via onze website kan je je aankopen doen. Het sponsordoel is al gekozen, je hoeft alleen nog maar de webwinkel te kiezen. Bijvoorbeeld: Booking.com, Coolblue, Blokker, Thuisbezorgd, BOL.com, Wehkamp, Media markt en nog veel meer. Nagenoeg alle bekende webwinkels doen hieraan mee.

agenda

Woensdag 17 april  
Paas-koppeltoernooi  
-----------------------------------------------------
Maandag 27 mei 
Algemene Ledenvergadering (ALV)
-----------------------------------------------------
Zaterdag 8 juni
Spotvogels BBQ
-----------------------------------------------------
Woensdag 12 juni
Karel van Winkel Clubkampioenschappen
Na afloop vrijwilligersborrel 

Mobirise
Mobirise

Badmintonclub de Spotvogels